пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Організація волонтерських проектів учнівського самоврядування за допомогою сервіса Padlet
Останнім часом у освітньому середовищі набуло поширення використання інтерактивних он-лайн дощок або стін. Онлайновий сервіс Padlet є зручним масовим засобом спілкування між людьми. Документи, розміщені на стіні, має можливість бачити безмежна кількість людей. Знаючи адресу стіни, можна отримати інформацію, на ній розміщену, а також розмістити своє повідомлення. Можливості інтерактивної он – лайн дошки (стіни) у освітньому процесі досить широкі. Зокрема, його можна застосовувати:
– для «мозкового штурму», для узагальнення та систематизації знань;
– як майданчик для розміщення навчальної інформації;
– для розміщення завдань на пошук інформації;
– для спільного виконання домашнього завдання;
– як місце для збирання ідей для проектів та їх обговорення.
Зважаючи, що Padlet - cервіс дає можливість працювати дистанційно як із учнями, так і з коллегами,  ми акцентували увагу на  проблемі використання можливостей інтерактивної он – лайн дошки у організації роботи учнівського самоврядування, зокрема, волонтерської діяльності в межах  навчальних закладів району.
У оформленні дошки ми врахували декілька ідей:
-         обміну досвідом через втілення інтернет – проектів волонтерського спрямування: «Щоденник корисних справ», «На цій землі я народився», «Дорожня карта патріотичних справ»;
-        методичний супровід організації та втілення інтернет – проектів;
-        методичний супровід діяльності новопризначених педагогів – організаторів, координаторів учнівського самоврядування.
Організовуючи роботу, на семінарі ми презентували вже оформлену дошку і запросили координаторів учнівського волонтерського руху до закритої спільноти «Спілкуємось та діємо» (https://padlet.com/gmvuhov), й організували реєстрацію користувачів за їх електронними адресами. Дошка має свою адресу, яка повідомляється  користувачам з метою спільного наповнення та редагування. Ми обрали відповідний рівень доступу до дошки «можна писати» (користувачі можуть переглядати, писати  будь-які пости та коментарі).
Таким чином, до нашої спільноти доєдналося більше 20 користувачів, які викладають свою інформацію щодо втілення волонтерських проектів у навчальних закладах нашого району.

Питання організації роботи кординаторів учнівського самоврядування та волонтерського руху пропонуються у спільноті "Спілкуємось і діємо" за допомогою сервіса Padlet https://padlet.com/gmvuhov/l22bc8ivp5if

Немає коментарів:

Дописати коментар